Президентът ще връчи на парламентарната група на Има такъв народ“ третия

...
Президентът ще връчи на парламентарната група на Има такъв народ“ третия
Коментари Харесай

Президентът връчва третия мандат в 11 ч.

Президентът ще връчи на парламентарната група на „ ИТН “ третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Румен Радев ще даде досието от 11 часа на „ Дондуков “ 2.

„ Коалицията ГЕРБ-ДПС в действителност желае избори и това е резултатът от тяхното предпочитание “, сподели Николай Денков

След връчването на мандата „ ИТН “ имат 7 дни, в които да сформират държавно управление и да посочат претендент за министър-председател или да върнат досието празна.

При втория вид значи, че страната отива на нови предварителни парламентарни избори и ще има служебно държавно управление. 

Вчера „ Продължаваме промяната-Демократична България “ върнаха празен мандат на президента Румен Радев, защото по думите им няма поддръжка нито за управническата стратегия, нито за промените. 

Президентът може да избира всред 10 души за длъжностен министър председател

До връщането на празна директория от страна на ПП-ДБ се стигна, откакто във вторник първият мандат за сформиране на държавно управление приключи с крах. Мария Габриел се отхвърли да стане министър председател за вторите 9 месеца от ротацията.

От ПП-ДБ обявиха в началото, че ще се опитат да сформират кабинет с втория мандат и предложиха на ГЕРБ да излъчи министър председател. От партията на Бойко Борисов обаче отхвърлиха да вземат участие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР